köpa boende

Såhär går du tillväga för att köpa boende i Svärdsklova

Genom sin historia har Svärdsklova länge varit ett mål för avkoppling, ro och vila. I den nya detaljplanen som antogs – – – så har Nyköpings kommun fördjupat möjligheten att utveckla området.

Vi har därför gett den populära restaurangen Svärdsklova möjlighet att växa och utvecklas, samt ankrat en lokal aktör för renovering av Vandrarhemmet, samt addera små stugor för en unik upplevelse att somna in till havet och vindens sus i tallarna.

Näst på tur är att utveckla områdets friluftserbjudande, att vakna på morgonen, packa väskan för en tur, gå förbi restaurangen för att hämta upp ett frukostpaket och hoppa in i kajaken för en tur på havet, på cykeln för en tur i skogen eller kanske spela lite Padel.

home-bg-05

En semesterby där fiske, sol och segling skapat många sommarminnen för både barn och vuxna genom generationer.

Svärdsklovas Historia

1938 var året då svenskarna för första gången fick två veckors obligatorisk semesterledighet. Samma år såldes även Svärdsklova till företaget Asea som hade ambitionen att skapa ett semesterparadis för sina anställda.

De hade blivit helt hänförda av Svärdsklovas natur och tyckte att det var unikt i sitt slag med kombinationen av klippor, tallar och öppna ängar. En genuin skärgårdsmiljö, med direkt landförbindelse, var eftertraktat redan då.

77 år av sommarminnen, åren som följer fortsatte man uppföra ett flertal skärgårdsstugor i olika storlekar för att tillgodose sina duktiga arbetares semesterbehov.

De byggdes i dåtida modern stil, målades i svart färg med vita knutar och placerades på dem absolut bästa lägena i området. Sedan dess har man fortsatt att förknippa Svärdsklova med ledighet, lugn och rekreation.

En semesterby där fiske, sol och segling skapat många sommarminnen för både barn och vuxna genom generationer.

Sedan Profura förvärvade fastigheten har visionen formuleras och inriktningen definierats genom strategiska inriktningar, Genomtänkt Destinationsarbete och Bo permanent – Bo säsongsvis. Fokus för har varit att skapa en balanserad utveckling där själen av natur och Skärgård vårdas.